In oktober 2020 heeft Jasper Staps het stokje overgenomen van Frits Bayens. Tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag ontdekte Jasper de kracht van het schrijven. Hij studeerde arrangeren/componeren/dirigeren bij Frans Elsen, waar hij een brede basis legde voor een veelzijdige visie in alle stijlen en bezettingen.

Al meer dan 10 jaar profileert Jasper Staps zich als dirigent, waarbij hij zich volledig toegespitst heeft op lichte muziek. Tussen 2014 en 2018 was hij als chef dirigent verbonden aan het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, waar hij een nieuwe standaard heeft gezet op het gebied van lichte muziek binnen de harmoniewereld.

Staps is naast een breed musicus een inspirator die op het gebied van lichte muziek aan vele orkesten, dirigenten en musici zeer praktische tools geeft hoe om te gaan met lichte muziek. Op dit gebied is hij een autoriteit in Nederland.

Hij arrangeerde voor bijna alle Nederlandse artiesten zoals Trijntje Oosterhuis, Guus Meeuwis en Wende Snijders. Orkesten als de Marinierskapel der Koninklijke Marine, het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Jazz Orchestra van het Concertgebouw en vele anderen spelen veelvuldig zijn arrangementen. Jasper werkt uitsluitend in opdracht.

Jasper is zijn muzikale carrière begonnen als saxofonist. Hij speelt met volle overgave, zeer muzikaal en oprecht. Jasper is inzetbaar in jazz, pop en bij grote orkesten. In 1999 studeerde hij cum laude af aan het conservatorium met een onderscheiding voor professionaliteit.

Zie ook www.jasperstaps.nl.

close

meld u aan

voor de online nieuwsbrief van de FBBB

en blijf op de hoogte van onze concerten, video's en ander nieuws over de band!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.