De Frits Bayens Bigband, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van Frits Bayens in de afgelopen 45 jaar ontwikkeld tot een bigband van professioneel niveau. De band is samengesteld uit zeer ervaren muzikanten met een grote passie voor jazz. In 2020 heeft Frits het stokje overgedragen aan Jasper Staps.

Het orkest is een kweekvijver gebleken van nationale topmusici, zoals pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooij, trombonist Louk Boudesteijn en drummer Hans Eijkenaar.

Elke maandagavond repeteert de band in Theater De Bussel in Oosterhout. Meestal is dat in de foyer. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom bij deze repetities, de horeca van De Bussel is open.

De nadruk ligt de laatste jaren op composities en arrangementen van Nederlandse componisten/arrangeurs als Jerry van Rooyen, Rob Pronk maar ook van oprichter Frits Bayens. Verder toont de repertoiremap partituren van Bill Holman, Kenny Napper, Francy Boland, Michael Abene, Buddy Rich, Bob Mintzer, John Clayton en Peter Herbolzheimer.

Tijdens de vele nationale en internationale concerten heeft de band een groot aantal solisten begeleid: Toots Thielemans, Bart van Lier, Teus Nobel, Ferdinand Povel, Sanna van Vliet, Frank Vaganee, Jesse Schilderink, Peter Tiehuis, Ilja Reijngoud, Bert Joris, Arno Krijger, Greetje Kauffeld, Ruud Breuls, Georgie Fame, Tineke Postma, Tutu Puoane, Paul van der Feen, Leo Janssen, Frits Landesbergen, Joris Roelofs, Rutger Mathys, Fay Claassen, Bert Boeren en Deborah Carter. Uit Amerika en Canada: Lew Tabackin, Nick Brignola, Bob Mintzer, Phil Wilson, Ed Neumeister, Bob Malach, Nancy Marano en Dee Daniels.

Een memorabele concertreeks was de ‘Sacred Concerts van Duke Ellington‘, die de FBBB twee keer uitvoerde, zowel in 2016 als in 2018.

close

meld u aan

voor de online nieuwsbrief van de FBBB

en blijf op de hoogte van onze concerten, video's en ander nieuws over de band!

We spammen niet! Lees ons privacybeleid voor meer info.