Home Audio en Video Foto's Links Over Frits Bayens Contact
De Frits Bayens Bigband, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van bandleider en oprichter Frits Bayens in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot een van de beste niet-commerciele bigbands in Nederland.
nieuws en concertinformatie
Vrijdag 11 mei: Breda Jazz Festival - Tribute to Frank Sinatra
De songs van Frank Sinatra en zijn arrangeurs vormen dit jaar de kern van het concert van de Frits Bayens Big Band uit Breda, met als stersolist zanger Robert Brekelmans uit Oosterhout, speciaal voor deze gelegenheid gevraagd.
Denk aan songs als “Mack The Knife” of” I’ve Got You Under My Skin”. Bijzonder is dat alle songs uitgevoerd worden in de originele arrangementen van Nelson Riddle, Billy May, Quincy Jones en Neal Hefti (merendeels transcripties van Frits Bayens).
De echte verrassing is zanger Robert Brekelmans. Hij evenaart Frankie S. in performance, dictie, zuiverheid en timing. Hij heeft een prachtige stem en toevallig ook blauwe ogen.
Kom op 11 mei zelf luisteren op de Grote Markt in Breda en verbaas je over zijn talent en over de kwaliteit van de band.
Ook de liefhebbers van Count Basie en zijn orkest komen in dit concert aan hun trekken. De Frits Bayens Big Band brengt ter afwisseling op Sinatra composities uit het repertoire van Basie ten gehore. Het orkest leunt daarbij zo dicht mogelijk tegen het origineel van de Count aan.
Het wordt een concert dat een breed publiek aanspreekt. Dus "Come Fly With Us" & "Get That Warm Feeling".
Tijd: Vrijdag 11 mei van 13:30 tot 15:30 uur
Plaats: Breda Jazz Festival, podium Grote Markt Midden
Fotos van het jubileumconcert in MEZZ
Bezoek ons op Facebook
word vriend van de Frits Bayens Big Band
Vrienden Frits Bayens Big Band
bezoek het Frits Bayens Bigband YOUTUBE kanaal
Bezoek ons kanaal voor meer video
over de frits bayens bigband
De Frits Bayens Bigband is een mix van volbloed niet professionele muzikanten, autodidacten, conservatoriumstudenten en een enkele professional, aangevoerd door een gepassioneerde musical director. Niet toevallig is het orkest inmiddels een kweekvijver geworden van nationale jazzmusici. Wat te denken bijv. van pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooy, trombonist Loek Boudesteijn, drummers als Hans Eijkenaar en Hans van Oosterhout, altsaxofonist Milan Bonger, die allen in de afgelopen jaren in meer of mindere mate hun bijdrage hebben geleverd aan dit ensemble.
Frits Bayens
Elke maandagavond komen de leden van de FBBB uit Zuid-Holland en Brabant bijeen in Grand Café Oncle Jean aan de Ginnekenweg 338 in Breda (telefoonnummer: (0)76-5659999). Belangstellenden zijn altijd van harte welkom bij deze repetities.

Naast het wat traditionelere idioom van Sammy Nestico en nog steeds hippe repertoire van Thad Jones ligt de nadruk de laatste jaren steeds meer op arrangementen van Frits Bayens zelf. Verder toont de repertoiremap partituren van Bill Holman, Micahel Abene, Bob Mintzer, John Clayton, Vince Mendoza en Maria Schneider. Het karakteristieke en eigen geluid evenwel van de FBBB wordt voornamelijk bepaald door de arrangementen van de leider zelf.

Tijdens de vele nationale en internationale concerten heeft de band een groot aantal solisten begeleid: Toots Thielemans, Bart van Lier, Ferdinand Povel, Sanna van Vliet, Frank Vaganee, Peter Tiehuis, Ilja Reijngoud, Bert Joris, Greetje Kauffeld, Ruud Breuls, Georgie Fame,Tineke Postma, Tutu Puoane, Paul van der Feen, Leo Janssen, Frits Landesbergen, Joris Roelofs, Fay Claassen, Bert Boeren, Deborah Carter, Uit Amerika en Canada: Lew Tabackin, Nick Brignola, Bob Minzer, Phil Wilson, Ed Neumeister, Bob Malach, Nancy Marano en Dee Daniels.

De eerste editie van de nieuwe CD: "Wives and Lovers", was in een erg korte tijd uitverkocht en de tweede CD “Frits Bayens Bigband featuring Tutu Puoane” is inmiddels aan een nieuwe persing toe.

Het enorme succes van het concert in Montreal in 1998 voor een ongekend enthousiaste menigte van tienduizend man, heeft grotendeels de band tussen de leden versterkt en wordt met trots vaak gememoreerd.
Dit evenement was mede aanleiding voor uitnodigingen aan programma’s en concerten voor de Nederlandse radio, denk aan TROS Sesjun, en een finale plaats in het Nationale Bigband Kampioenschap in 2000 in Hoofddorp. Hier ontving leadtrompettist Tony Savery een welverdiende blijk van waardering en won Paul Heeren de Wob Moser Award voor “beste drummer van het festival”.
Frits Bayens Bigband

De media maakte de volgende citaten:

"Een perfect gerepeteerd ensemble, hun resultaat gemaximaliseerd dankzij uitstekende samenwerking. De verscheidenheid is te danken aan Yvonne Walter, de eerste trombonist Willem van Ewijk, pianist Wout Hendriks en leden van de saxofoon-sectie."
Frans Oudejans (The Jazz Chronicle)

"Judging by the record, the performance of the Frits Bayens Bigband, should be a real toe-tapper".
John Cummmins (the Mirror, Montreal, Canada)

"Most of the arrangements has been written by the leader himself and that is where the strength of this album lies." "The band has a unique sound."
Jan Rensen (De Gooi en Eemlander)

"Si l'attent est un critere de succes, le festival de jazz de Montreal a connu hier un des meilleures journees de son histoire. Quand la foule ecoute attentivement les elans du Frits Bayens Bigband Un demanche unique au festival!"
J.L (La Presse de Montreal)

"An explosive ensemble."
Joop van Zijl (Program presenter Radio/TV)

"I had the pleasure of working with the Frits Bayens Bigband a few years back. It was simply a wonderful experience! This is a real "town" band."Everyone was having such a good time that the musicians and consequently the audience, shining with joy and exuberance. I'm sure you will as well, when you hear this music."
Bob Mintzer (Legendary New York jazz tenor player, from the "Yellow Jackets.")

"Het machtige muzikale werk van Frits Bayens "Er zijn veel verschillende soorten bigbands in Nederland, maar slechts een aantal zit op hetzelfde niveau als de Frits Bayens Bigband. De FBBB is in een uitzonderlijke klasse."
Ton van der Straeten (Dutch press)


Boeking en informatie
Frits Bayens
Breitnerlaan 3
4907 NV Oosterhout
The Netherlands
+31(0)162-429846

PR & coördinatie: Karel Post
T: +31(0)30-6038341
M: +31(0)640526230
contact...
Luister...
meer audio...
Concertagenda
Vrijdag 11 mei 2018
Breda Jazz Festival met
Robert Brekelmans, vocals
Podium Grote Markt Midden Aanvang: 13:30 uur

23 september 2018
Sunday Sessions met
Toon Oomen en Vrienden

18 november 2018
Sacred Concert met o.a.
de Amerikaans-Canadese
zangeres Dee Daniels

6 januari 2019
Nieuwjaarsconcert
Oncle Jean


nieuwsbrief
meer foto's...
Line-Up

Dirigent, arrangeur
• Frits Bayens

Saxofoon
• Peter den Otter (alt)
• Marieke Helmons (alt)
• Teun Dielen (tenor)
• Ernst Havermans (tenor)
• Arie Brederode (bariton)

Trombone
• Han Kleemans
• Willem van Ewijk
• Theo Romijn
• Paul Luijkx

Trompet
• Bart Felet
• Bart van der Ven
• Marc van den Brûle
• Richard van Iersel

Ritme
• Arno Francke (piano)
• Ferdinand Schmutzer (bas)
• Robbert van Kalmthout   (drums)
Frits Bayens Over
Frits
Bayens...

fbbb 2014