Home Audio en Video Foto's Links Over Frits Bayens Contact
De Frits Bayens Bigband, opgericht in 1975, heeft zich onder het inspirerend leiderschap van bandleider en oprichter Frits Bayens in de afgelopen veertig jaar ontwikkeld tot een van de beste niet-commerciele bigbands in Nederland.
nieuws en concertinformatie
Zondag 20 oktober 2019: Slotconcert Jazz750 Roosendaal
Het concert wordt georganiseerd door de Stichting Jazz750. Deze stichting is in 2018 opgericht om de jazzmuziek in Roosendaal nieuw leven in te blazen door onder andere regelmatig jamsessions, workshops voor jongeren en concerten te organiseren.
Op 20 oktober wordt het tweede succesvolle seizoen afgesloten met een slotconcert dat uit de volgende deelconcerten bestaat:
 • concert van de Frits Bayens Big Band met eigen repertoire
 • gezamenlijk optreden van de deelnemers aan de jazzsessies samen met de bigband van Frits Bayens
 • solistische optredens van Roosendaalse jazzmuzikanten met begeleiding van het professionele begeleidingstrio van Jazz750 (piano, bas, drums)
 • optredens van jeugdige muzikanten, in leeftijd variërend van tien tot achttien jaar
 • Voor meer informatie en kaarten: Theater de Kirng Roosendaal
  Tijd: Zondag 20 oktober 2019 Van 15:00 uur -17:00 uur
  Toegang: 20 Euro
  Plaats: Theater De Kring Roosendaal
  Fotos van het jubileumconcert in MEZZ
  Bezoek ons op Facebook
  bezoek het Frits Bayens Bigband YOUTUBE kanaal
  Bezoek ons kanaal voor meer video
  over de frits bayens bigband
  De Frits Bayens Bigband is een mix van volbloed niet professionele muzikanten, autodidacten, conservatoriumstudenten en een enkele professional, aangevoerd door een gepassioneerde musical director. Niet toevallig is het orkest inmiddels een kweekvijver geworden van nationale jazzmusici. Wat te denken bijv. van pianist Rob van Bavel, bassist Marc van Rooy, trombonist Loek Boudesteijn, drummers als Hans Eijkenaar en Hans van Oosterhout, altsaxofonist Milan Bonger, die allen in de afgelopen jaren in meer of mindere mate hun bijdrage hebben geleverd aan dit ensemble.
  Frits Bayens
  Elke maandagavond komen de leden van de FBBB uit Zuid-Holland en Brabant bijeen in Theater De Bussel in Oosterhout. Belangstellenden zijn altijd van harte welkom bij deze repetities.

  Naast het wat traditionelere idioom van Sammy Nestico en nog steeds hippe repertoire van Thad Jones ligt de nadruk de laatste jaren steeds meer op arrangementen van Frits Bayens zelf. Verder toont de repertoiremap partituren van Bill Holman, Micahel Abene, Bob Mintzer, John Clayton, Vince Mendoza en Maria Schneider. Het karakteristieke en eigen geluid evenwel van de FBBB wordt voornamelijk bepaald door de arrangementen van de leider zelf.

  Tijdens de vele nationale en internationale concerten heeft de band een groot aantal solisten begeleid: Toots Thielemans, Bart van Lier, Ferdinand Povel, Sanna van Vliet, Frank Vaganee, Peter Tiehuis, Ilja Reijngoud, Bert Joris, Greetje Kauffeld, Ruud Breuls, Georgie Fame,Tineke Postma, Tutu Puoane, Paul van der Feen, Leo Janssen, Frits Landesbergen, Joris Roelofs, Fay Claassen, Bert Boeren, Deborah Carter, Uit Amerika en Canada: Lew Tabackin, Nick Brignola, Bob Minzer, Phil Wilson, Ed Neumeister, Bob Malach, Nancy Marano en Dee Daniels.

  De eerste editie van de nieuwe CD: "Wives and Lovers", was in een erg korte tijd uitverkocht en de tweede CD “Frits Bayens Bigband featuring Tutu Puoane” is inmiddels aan een nieuwe persing toe.

  Het enorme succes van het concert in Montreal in 1998 voor een ongekend enthousiaste menigte van tienduizend man, heeft grotendeels de band tussen de leden versterkt en wordt met trots vaak gememoreerd.
  Dit evenement was mede aanleiding voor uitnodigingen aan programma’s en concerten voor de Nederlandse radio, denk aan TROS Sesjun, en een finale plaats in het Nationale Bigband Kampioenschap in 2000 in Hoofddorp. Hier ontving leadtrompettist Tony Savery een welverdiende blijk van waardering en won Paul Heeren de Wob Moser Award voor “beste drummer van het festival”.
  Frits Bayens Bigband

  De media maakte de volgende citaten:

  "Een perfect gerepeteerd ensemble, hun resultaat gemaximaliseerd dankzij uitstekende samenwerking. De verscheidenheid is te danken aan Yvonne Walter, de eerste trombonist Willem van Ewijk, pianist Wout Hendriks en leden van de saxofoon-sectie."
  Frans Oudejans (The Jazz Chronicle)

  "Judging by the record, the performance of the Frits Bayens Bigband, should be a real toe-tapper".
  John Cummmins (the Mirror, Montreal, Canada)

  "Most of the arrangements has been written by the leader himself and that is where the strength of this album lies." "The band has a unique sound."
  Jan Rensen (De Gooi en Eemlander)

  "Si l'attent est un critere de succes, le festival de jazz de Montreal a connu hier un des meilleures journees de son histoire. Quand la foule ecoute attentivement les elans du Frits Bayens Bigband Un demanche unique au festival!"
  J.L (La Presse de Montreal)

  "An explosive ensemble."
  Joop van Zijl (Program presenter Radio/TV)

  "I had the pleasure of working with the Frits Bayens Bigband a few years back. It was simply a wonderful experience! This is a real "town" band."Everyone was having such a good time that the musicians and consequently the audience, shining with joy and exuberance. I'm sure you will as well, when you hear this music."
  Bob Mintzer (Legendary New York jazz tenor player, from the "Yellow Jackets.")

  "Het machtige muzikale werk van Frits Bayens "Er zijn veel verschillende soorten bigbands in Nederland, maar slechts een aantal zit op hetzelfde niveau als de Frits Bayens Bigband. De FBBB is in een uitzonderlijke klasse."
  Ton van der Straeten (Dutch press)


  Boeking en informatie
  Frits Bayens
  Breitnerlaan 3
  4907 NV Oosterhout
  The Netherlands
  +31(0)162-429846

  Secretaris Bestuur FBBB
  Karel Post
  T: +31(0)30-6038341
  M: +31(0)640526230
  contact...
  Concertagenda
  20-10-2019
  Jazzfestival Roosendaal

  05-01-2020
  Nieuwjaarsconcert

  05-04-2020
  Theater De Bussel
  Oosterhout

  10-05-2020
  Theater De Bussel
  met solist Bob Mintzer (sax)


  nieuwsbrief
  meer foto's...
  Line-Up

  Dirigent, arrangeur
  • Frits Bayens

  Saxofoon
  • Peter den Otter (alt)
  • Johan Datema (alt)
  • Teun Dielen (tenor)
  • Ernst van Tatenhove (tenor)
  • Joop Bongaerts (bariton)

  Trombone
  • Han Kleemans
  • Willem van Ewijk
  • Theo Romijn
  • Paul Luijkx

  Trompet
  • Bart Felet
  • Bart van der Ven
  • Marc van den Brûle
  • Richard van Iersel

  Ritme
  • Arno Francke (piano)
  • Elroy Snoeren (bas)
  • Robbert van Kalmthout   (drums)
  Frits Bayens Over
  Frits
  Bayens...

  fbbb 2018